Hoe verloopt een consult?

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult neem ik bij u een uitgebreide anamnese af.

Naast het noteren van uw persoonlijke gegevens ga ik uitgebreid vragen wat uw klacht(-en) zijn die spelen. Daarnaast stel ik u meerdere vragen over uw algehele gesteldheid en uw persoonlijke leefsituatie.

Na dit gesprek kunt u op de tafel plaatsnemen en ga ik uw lichaam onderzoeken op de locatie waar u pijn heeft, neem ik een polsdiagnose af en bekijk ik uw tong.

Na dit onderzoek begint de eerste behandeling. De behandeling bestaat uit het plaatsen van naalden en eventueel het geven van Moxa of het plaatsen van cups. In sommige gevallen pas ik wat Tuina-massagegrepen toe op het lichaam als het daarom vraagt.

Vervolgconsulten

In het tweede consult bespreek ik met u hoe de eerste behandeling is geweest voor u. Daarnaast ga ik voor u een passend behandelplan maken gebaseerd op uw klacht(-en) en uw lichaam.

Een behandelplan kan betekenen dat u 4 tot 6 behandelingen nodig heeft om uw klacht(-en) te laten verhelpen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van hoe lang u al klacht(-en) heeft en in wat voor conditie uw lichaam zich bevindt.

Mocht u een chronische ziekte hebben dan kan een maandelijkse behandeling u misschien helpen om de lichamelijke en mentale pijnen draagbaar te maken in het leven.

Bij elk consult zal ik de huidige pols en tongdiagnose afnemen om de juiste behandeling te kunnen geven aan u.