Wat is voetreflex
therapie?

Wat is voetreflextherapie?

Voetreflextherapie is een massage van de voeten, onderbenen en knieën, 
Deze massage stimuleert de doorbloeding, energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme van het lichaam.
Door het geven van voetreflexmassages kan pijn verminderd worden en kunnen organen beter gaan functioneren. Tevens zorgen deze massages voor een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

Een voetreflexmassage in mijn praktijk bestaat uit twee delen, een oosters deel en een westers deel.

Het Oosterse deel van de voetreflexmassage bestaat uit het losmaken van de stijfheid in de knieën, onderbenen, enkels en de voeten door het bindweefsel en de huid met stimulerende grepen te masseren. Daarnaast maak ik gebruik van acupressuur op de meridiaan banen en acupressuur punten om de energie- en bloeddoorstroming in uw lichaam te stimuleren. Dit deel van de massage kan wat gevoelig zijn voor sommige mensen. De druk die ik toepas kan altijd worden aangepast in overeenstemming met u, zodat de massage draaglijk is.

Het westerse deel van de voetreflexmassage massage vindt plaats op de reflexzones op de onderbenen en de voeten. Deze voetreflexzones staan in verbinding met de organen, hormoonklieren, zenuwen en lymfebanen in het lichaam. Door het geven van dit deel van de massage kan ik de balans in uw lichaam herstellen (te traag werkende organen en hormoonklieren stimuleren en te snel werkende organen en hormoonklieren afremmen). Dit deel van de massage wordt over het algemeen als prettig en ontspannen ervaren.

Voor wie is een voetreflexmassage goed?

Een voetreflexmassage is voor iedereen goed. Normaal masseren we zelf onze reflexzones onder de voeten door te wandelen. Maar door stress of ziekte is het niet altijd mogelijk om onze reflexzones op de voeten te stimuleren.

Een therapeutische voetreflexmassage wordt gegeven in een traject van vier tot zes massages om klachten te verhelpen. Bij het eerste consult neem ik een uitgebreide anamnese af om een goed inzicht te krijgen in uw klacht. Voor mensen met chronische ziektes is een maandelijkse voetreflexmassage aan te raden om de ziekte draaglijker te maken.

Voor mensen zonder klachten is een voetreflexmassage ook erg prettig om te ontvangen. De massage zorgt voor ontspanning van lichaam en geest. Hierdoor optimaliseer ik uw gezondheid en kunt u een druk sociaal leven beter aan.