Zwangerschap
en
infertiliteit

Zwangerschap en Infertiliteit

Zwanger worden is een mooi geschenk, wat niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Als er complicaties zijn of onverklaarbare redenen waardoor zwanger worden niet lukt zijn de emoties daaromheen groot en zwaar.

Als therapeut is het fijn om diegenen (zowel de man als de vrouw) te begeleiden. Samen zwanger willen worden betekent samen eraan werken. Door middel van voetreflextherapie kan ik de vrouw helpen in de juiste maanstand te komen. Voor zowel de man als de vrouw kan ik met voetreflexmassage een ontspannende werking geven aan het lichaam en de geest. Op deze manier kan ik balans en rust brengen om zo de kans op een bevruchting te vergroten.

Tijdens de zwangerschap kan een begeleiding door een voetreflextherapeut gewenst zijn. We kunnen onder andere hulp bieden bij zwangerschapsmisselijkheid, slaapproblemen en andere zwangerschapsproblematiek.

Na de zwangerschap is een begeleiding mogelijk gewenst voor de onderbroken nachten, waardoor het energie niveau achteruit gaat. Daarnaast helpt de begeleiding het vrouwelijk lichaam te ondersteunen tijdens de herstelfase van de zwangerschap.

De nascholing zwangerschapsreflexologie is breed. De vele aspecten van de vruchtbare vrouw, maar ook de ontwikkeling tot moeder en de omgang met de baby na de bevalling komen aan bod. Aan de grondslag van deze cursus ligt de jarenlange ervaring van verloskundige Susan Enzer, die de verloskunde intensief met de reflexologie gecombineerd heeft. Mijn docent Carla Huis in ’t Veld werkt veel samen met verschillende verloskundigen, waardoor het lesmateriaal de laatste jaren verder uitgebreid is. Deze nascholing heb ik met veel plezier bij haar gevolgd.